Uleiul de migdale pur, cu alte cuvinte, uleiul de migdale dulci, este considerat a fi unul dintre cele mai bune produse de acest tip. Factorul decisiv este acela că este natural, sigur și eficient. Migdalele și uleiul de migdale sunt deosebit de populare în rândul femeilor italiene. Ce proprietăți și compoziție are uleiul de migdale? Cum acționează și care este întrebuințarea sa cosmetică?
Uleiul de migdale – compoziție și proprietăți
Uleiul de migdale presat la rece este bogat în substanțe proteice, acizi grași nesaturați, vitaminele A, B2, D și E, precum și minerale, cum ar fi: fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. Uleiul de migdale este un remediu cosmetic 100% natural care nu dăunează nou-născuților, femeilor însărcinate și persoanelor cu piele problematică. Această substanță minunată susține tratamentul împotriva acneei, iritațiilor și roșeții. Uleiul de migdale nu irită sau nu sensibilizează, ci asigură un aspect sănătos și frumos atât pielii, cât și părului.
Mai mult decât atât, uleiul de migdale este o bază grozavă pentru parfumuri, săpunuri, creme, balasamuri și uleiuri de masaj. Are o culoare de chihlimbar și un miros discret, caracteristic.
Uleiul de migdale se folosește timp de cel mult 6 luni după deschiderea recipientului. Cel mai bine se păstrează într-un loc întunecos, deoarece este sensibil la factorii externi. Din acest motiv, poate oxida și, prin urmare, își poate pierde proprietățile.
Cum acționează uleiul de migdale?
Uleiul de migdale este considerat un emolient eficient, întrucât previne deshidratarea pielii și hidratează eficient. În plus, hrănește, catifelează și regenerează pielea, conferindu-i strălucirea, prospețimea și aspectul sănătos.
Uleiul de migdale protejează împotriva condițiilor meteorologice neprielnice, în special împotriva soarelui, a vântului și a frigului. Întărește stratul hidrolipidic al pielii, previne dilatarea capilarelor și, prin urmare, îmbunătățește aspectul pielii.
Folosit regulat, uleiul de migdale previne apariția vergeturilor și reduce cicatricile și celulita. Din acest motiv, merită să vă hidratați întregul corp în timpul sarcinii și pe durata curei de slăbire.
În plus, uleiul de migdale are efecte puternice împotriva îmbătrânirii și ridurilor. Produsul are o masă moleculară mică, astfel încât penetrează pielea în profunzime și umple ridurile foarte ușor, care devin mai puțin vizibile. De asemenea, uleiul de migdale inhibă apariția de noi riduri și conferă fermitate pielii.
Uleiul de migdale – întrebuințare cosmetică
Uleiul de migdale regeneră parul fragil, uscat și deteriorat, motiv pentru care a fost utilizat pe scară largă în producția produselor pentru îngrijirea părului. Acționează exact ca uleiul de argan, dar este o soluție mult mai ieftină. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie masat pe vârfurile podoabei capilare. Pentru rezultate și mai bune, așteptați câteva minute și clătiți bine părul sub jet de apă.
În plus, uleiul de migdale elimină cercurile negre de sub ochi. Combinați 2 lingurițe de miere, 2 lingurițe de ulei de migdale și o linguriță de lapte gras. Pasta obținută trebuie aplicată pe pielea de sub ochi timp de 10-15 minute. Apoi, îndepărtați masca cu ajutorul unei dischete de bumbac sau cu apă caldă.
Mai mult decât atât, ulei de migdale îndepărtează în mod eficient machiajul, chiar și produsele cosmetice rezistente la apă. În acest scop, este suficient să îmbibați un tampon de bumbac cu ulei de migdale, să-l aplicați pe porțiunea feței pe care doriți să o demachiați și după 2-3 minute să o îndepărtați ușor. Drept urmare, fața rămâne curată și hidratată. Metoda de curățare cu ulei este o idee bună atât pentru îndepărtarea machiajului, cât și pentru hidratarea completă și hrănirea pielii.
În plus, uleiul de migdale exfoliază celulele moarte ale pielii, motiv pentru care va funcționa perfect ca un scrub pentru față. Pentru a prepara scrub-ul, amestecați o linguriță de zahăr sau cafea (orice tip de cafea măcinată) cu câteva picături de ulei de migdale. Drept rezultat, fața dumneavoastră va fi catifelată și va radia de strălucire.
Uleiul de migdale hidratează mâinile și picioarele, așa că dacă nu aveți la îndemână crema preferată, încercați uleiul de migdale. Datorită eficienței sale, doar câteva picături vor fi suficiente pentru a acoperi pielea mâinilor și picioarelor. De asemenea, uleiul de migdale poate înlocui balasmul de buze și produsul cosmetic conceput pentru a înmuia cuticulele unghiilor. În plus, puteți să adăugați ulei de migdale în crema favorită și în balsam. Nu exagerați cu cantitatea folosită; în caz contrar, produsul cosmetic va deveni prea uleios.
Uleiul de migdale – avantaje
Pentru a rezuma, uleiul de migdale hidratează, hrănește, este bine absorbit și, în același timp, nu lasă o peliculă uleioasă, de aceea poate fi folosit pentru masajul corporal. Mai mult decât atât, este folosit atât în saloanele profesionale, cât și în tratamentele efectuate la domiciliu. Uleiul de migdale este un ulei uscat; deoarece structura sa se aseamănă pielii umane, are o acţiune eficientă.
Multiplele întrebuințări ale uleiului de migdale sunt impresionante, dar acestea nu sunt singurele sale avantaje. Uleiul de migdale este complet sigur, delicat pe piele, ușor de aplicat și repede absorbit, fără să lase un strat uleios pe suprafața pielii. Îl puteți achiziționa la un preț convenabil din magazinele cu hrană sănătoasă, drogherii, farmacii și din magazinele online. Merită folosit deoarece asigură un aspect sănătos și frumos atât pielii, cât și părului.
Lasă un răspuns