Produsele cosmetice includ o mare varietate de produse diferite, care variaza in functie de nevoile si preferintele fiecarei persoane in parte. De la luciul de buze și produsele pentru machiaj, pana la produsele naturale și produsele destinate ingrijirii pielii, industria cosmeticelor include produse pentru toate tipurile și conditiile pielii. Printre aceste produse se numera si pudra cosmetica. Aceste produse au fost folosite din timpuri stravechi și sunt popularizate ca fiind un ingredient vital dintr-o multime de produse cosmetice.
Soareciul sau Argila cosmetica este unul dintre acele produse vechi, a carui istorie incepe cu mii de ani in urma. Ea a fost, initial, un ingredient de ingrijire a pielii și de infrumusetare, folosit de vechii egipteni și greci. Pana in zilele noastre, argila cosmetica este folosita pentru,deopotriva beneficiile sale cosmetice si pentru ingrijirea pielii, deoarece se preteaza la toate tipurile de piele.
Ce este Argila Cosmetica?
Argila cosmetica este o materie minerala naturala. Aceasta se compune, in cea mai mare parte, din oxizi de silicon și de aluminiu si poate fi gasita sub forma de pulbere uscata. Exista mai multe varietati ale Argilei Cosmetice, dar cele mai populare sunt argila albasare, verde și roz. Aceste argile sunt, de obicei, formate din amestecuri de minerale și alti compusi; niciuna dintre ele nu contine sulfati, parabeni sau agenti de albire. Argila cosmetica este non-toxica și sigura pentru piele.
Beneficiile Argilei Cosmetice
Argila cosmetica este folosita pentru numeroase motive. Deoarece absorbția sa este excelenta, aceasta contine proprietati curative, antiinflamatorii și antioxidante. De asemenea, ea are capacitatea de a absorbi și de a indeparta excesul de sebum de pe piele. In plus, aceasta poate ajuta la calmează iritațiile și mâncărimile pielii, precum si și la ameliorarea și hidratarea acesteia.
In plus, argila cosmetica poate ajuta la reducerea petelor și a ridurilor datorita contine mineralsilicates. Aceste minerale anumite sunt bogate in siliciu și previn formarea ridurilor, chiar si inainte sa apara. Acestea pot contribui, de asemenea, la redarea fermitatii si netezimii pielii lipsite de riduri, precum și la consolidarea și tonifierea pielii.
De asemenea, argila cosmetica este folosita in masca faciala. Deoarece aceasta contine substanțe antiseptice, aceasta poate ajuta la curățarea profunda a pielii, indepartarea eficienta a punctelor negre, petelor și poluarii.
O alta proprietate a argilei cosmetice este capacitatea sa de a ameliora alergiile pielii. In special, urmele alergiilor si iritatiilor de pe piele pot fi reduse prin aplicarea argilei cosmetice. De asemenea, aceasta poate ajuta la minimizarea petelor maronii, precum si la reducerea plagilor cauzate de aceasta.
Cercetarile au aratat ca aplicarea de argila cosmetica pe zonele inflamate de pe piele, poate reduce inflamatia si iritația si poate calma și chiar vindeca pielea.
Tipuri de Argila Cosmetica
In prezent, exista o varietate mare de argila cosmetica. Aceste argile difera in functie de prezenta elementelor minerale și de culoare. Fiecare argila actioneaza diferit, iar alegerile depind de si de nevoile pielii. Iata cateva dintre argumente:
- Argila Albastra: este un tip de argila cosmetica care contine minerale, cum ar fi alumina, calciul și magneziul. Contine proprietati antiinflamatorii, care ajuta la curatarea și refrescarea pielii;
- Argila Kaolin: contine alumina, siliciu, calciu și fier, si are proprietati antioxidante, antiseptice și curative. Acestea ajuta la reducerea inflamatiei și a mâncărimilor;
- Argila Rosie: contine silicon și alte minerale precum calciul și alumina. Este un remediu excelent pentru controlul sebumului, poate reduce roseata pielii si hiperpigmentarea și poate contribui la reducerea ridurilor;
- Argila Verde: Aceasta argila contine minerale precum aluminiu, fier, calciu, siliciu și magneziu. Are proprietati antioxidante, curative și antiinflamatorii, potrivite pentru oricare dintre tipurile și conditioilele pielii.
Cum sa Aplici Argila Cosmetica?
Argila Cosmetica poate fi aplicata usor și in siguranta, iar procedura difera in functie de tipul si de nevoile pielii. In primul rând, efectuati un test alergologic pe pielea de pe incheietura. Daca nu apar iritatii sau reactii adverse, inseamna ca din fericire aveti parte de o piele curata si ne-iritata. Dupa aceea, amestecati pudra de argila cu un lichid (de exemplu, apa). Puteti adauga 1-2 picaturi de ulei esențial, daca doriti.
Aplicati amestecul pe piele si lasati-l sa actioneze pentru cel mult 15-20 de minute. Nu intindeti masca prea mult, deoarece ar putea irita pielea. Incepeti aplicarea de la baza gatului si in jos și evitati aplicarea produselor pe ochii și gura. Spalati-va bine, indepartati masca și uscati pielea. Apoi, aplicati o lotiune hidratanta si putin ulei pe piele pentru a mentine umiditatea.
Argila cosmetica