Din păcate, aceasta este o problemă foarte frecventă, care afectează multe femei – cuticulele se exfoliază şi cauzează durere de fiecare dată când le atingeţi. Dacă v-aţi pus vreodată dresul având cuticulele crăpate la mâini, ştiţi foarte bine cât de mult doare. Aflaţi cum puteţi evita exfolierea cuticulelor şi cum puteţi elimina permanent această problemă.

Exfolierea cuticulelor – care sunt cauzele?

Numeroase femei omit această etapă în îngrijirea mâinilor. Cea mai frecventă greşeală este de a considera că achiziţiononarea unei „creme de mâini şi unghii” va rezolva problema pielii uscate şi exfoliate. Din păcate, de cele mai multe ori, o cremă de mâini nu este suficientă pentru a trata pielea deteriorată. Este bine de ştiut care sunt cele mai frecvente cauze ale pielii uscate:

  • efectuarea treburilor casnice fără a purta mănuşi (leziuni şi zgârieturi mecanice);
  • utilizarea agenţilor de curăţare şi detergenţilor puternici (aceştia deteriorează pielea mâinilor, unghiile şi cuticulele);
  • utilizarea unei soluţii de îndepărtare a ojei pe bază de acetonă (practic, fiecare soluţie de îndepărtare a ojei afectează negativ aspectul cuticulelor);
  • utilizarea săpunurilor cu efect de deshidratare – acestea nu vor usca doar mâinile, ci şi pielea din jurul unghiilor;
  • roaderea cuticulelor – o facem deseori inconştient, în momente de stres sau nervozitate;
  • sarcinile de birou – atunci când mâinile vin frecvent în contact cu hârtia, acestea se usucă într-un ritm accelerat şi se regenerează mai lent, deoarece hârtia deteriorează stratul de protecţie al epidermei.

Exfolierea cuticulelor – un semnal de alarmă al organismului?

Dacă ne îngrijim mâinile şi unghiile în mod corespunzător, fără a obţine niciun rezultat, acesta poate fi un semn că problema are cauze mai profunde decât credem. În acest caz, dieta săracă sau aportul deficitar de vitamine poate fi problema. Organismul nostru trimite deseori semnale de alarmă, poate că şi exfolierea cuticulelor este unul dintre acestea? Este posibil să existe un deficit de vitamine (A, E şi B). Dacă, în ciuda îngrijirii şi îndepărtării adecvate a cuticulelor, acestea continuă să crească şi să se exfolieze, cel mai bine este să optaţi pentru suplimente alimentare. O idee bună, de asemenea, este să începeţi să consumaţi ceai de coada calului şi de urzică.

Exfolierea cuticulelor – cum să eliminăm problema?

Cea mai rapidă metodă pentru îndepăratea cuticulelor exfoliate este de a le tăia eficient. Înainte de procedură, este recomandată înmuierea cuticulelor, fie cu o soluţie de înmuiere, fie prin înmuierea unghiilor în apă caldă cu un săpun sau ulei natural, cu acţiune delicată. Apoi, uscaţi mâinile şi tăiaţi cuticulele cu o forfecuţă specială. Acţionaţi cu delicatele, nu tăiaţi prea adânc pentru a nu deteriora matricea unghiei.

Masaţi zilnic unghiile cu un ulei. De asemenea, puteţi achiziţiona un ser special cu un aplicator de tip stilou. În acest mod, cuticulele dumneavoastră vor fi hidratate tot timpul.

Puteţi folosi şi o cremă specială de cuticule, acestea sunt comercializate de multe companii cosmetice. Aplicaţi cu regularitate pentru a îmbunătăţi condiţia generală a unghiilor şi mâinilor dumneavoastră. Aplicaţi aceste produse înainte de culcare pentru a fi absorbite în timpul nopţii.

O altă soluţie eficientă pentru pielea uscată este unguentul tradiţional pe bază de vitamina A. Masaţi la nivelul pielii, aproape de zona cuticulelor. Aceasta ar trebui să acţioneze prin înmuierea pielii pentru a stopa exfolierea.

O altă metodă eficientă este de a consuma suc proaspăt de aloe vera. De asemenea, puteţi înmuia unghiile în acest ingredient. Acest suc are proprietăţi puternice de hidratare şi revitalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *