Un strop de exotism – uleiul din semințe de papaya – efecte, întrebuințare, opinii

Uleiurile exotice sunt întotdeauna de mare interes – oamenii au tendința să se întrebe dacă cele obținute în diferite părți ale lumii ascund puteri unice, de întinerire. Se pare că multe dintre acestea chiar conțin substanțe rar întâlnite în uleiuri, ceea ce le transformă în elixiluri unice responsabile cu tinerețea și frumusețea pielii noastre, a unghiilor și a părului. Uleiul de papaya aparține acestei categorii ”excepționale”. De ce?

Uleiul de papaya – compoziție

Eficacitatea, unicitatea și puterea sa se află în compoziție: uleiul de papaya, pe lângă fitosteroli, flavonoide și acizi grași esențiali conține și o enzimă unică, numită papaină. Aceasta are proprietăți de exfoliere și de regenerare. Papaina reînnoiește epiderma, dizolvând celulele nedorite, moarte, care au tendința de a se depozita pe piele și a bloca funcționarea ei adecvată.

Pe lângă papaina de neegalat, uleiul de papaya conține un număr de vitamine necesare pentru funcționarea normală a pielii și părului (acestea includ vitaminele A, C, E). În compoziția sa, veți descoperi, de asemenea, anumite cantități de calciu, fier, tiamină, niacină și riboflavin. Uleiul de papaya mai conține și o doză mare de caroten și molecule de calitate superioară a vitaminei C.

Principalele componente ale uleiului din semințe de papaya

  • 74% acid oleic
  • 16.5 % acid palmitic
  • 6% acid linoleic
  • 5% acid stearic
  • tocoferoli (compuși ai vitaminei E)
  • carotenoide
  • papaină
  • vitaminele: C, A
  • potasiu, calciu, fier,

Uleiul de papaya – efecte asupra părului și pielii

  • exfoliază și revitalizează pielea
  • echilibrează secreția de sebum
  • combate seboreea de la nivelul scalpului
  • reduce decolorarea pielii
  • face mai puțin vizibile cicatricile după acnee
  • vindecă cicatricile și iritațiile pielii
  • conferă luminozitate pielii
  • uniformizează culoarea tenului
  • îngrijește vârfurile deshidratate ale părului
  • ameliorează, calmează și tonifică pielea
  • se combină perfect cu acidul hialuronic
  • are proprietăți anti-inflamatorii
  • ajută la combaterea mătreții, curăță scalpul
  • ideal pentru scalpul gras
  • asigură un nivel adecvat de hidratare pentru păr și față

Uleiul din semințe de papaya – utilizare

Uleiul de papaya poate fi folosit cu succes de sine stătător, ca ser pentru ten sau ca tratament pentru păr. De asemenea, poate fi combinat cu alte uleiuri naturale sau poate fi adăugat în scrub-uri sau măști pentru față. În plus, este potrivit pentru amestecurile cu argile naturale, sau complementar loțiunilor tradiționale pentru corp și păr, și chiar și a cremelor de mâini și picioare.

În plus, uleiul de papaya este un element component grozav al apelor florale și spray-urilor de corp – îl puteți adăuga în extracte de plante și îl puteți masa la nivelul unghiilor (nu numai că hrănește patul unghiei, dar vă și ajută să scăpați de cuticulele uscate; va revitaliza și reîmprospăta pielea din jurul unghiilor).

Mai mult decât atât, uleiul de papaya este perfect și pentru masajul corpului – netezește perfect pielea și îndepărtează celulele moarte şi, astfel, mărește capacitatea de absorbția a altor substanțe active din produsele cosmetice (de exemplu al celor pentru combaterea celulitei).

Uleiul de papaya – recenzii

Uleiul de papaya este unul dintre uleiurile care beneficiază de comentarii foarte bune – este recomandat, de cele mai multe ori, pentru îngrijirea pielii și a corpului, și mai puțin pentru îngrijirea părului.

Este un cosmetic ideal pentru unghii, deoarece revitalizează perfect cuticulele uscate din jurul patului unghiei. Bloggerii și vloggerii menționează că uleiul de papaya este un excelent ingredient în scrub-urile naturale și măștile de exfoliere. Cu certitudine, merită să îl aveți pe raftul din baie și să îl utilizați ca ingredient în tratamentele de revitalizare și curățare. Folosit în mod regulat, acesta va ajuta la restaurarea sănătății și vitalității tenului acneic sau obosit și pământiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *