Buzele crăpate reprezintă o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor, mai ales iarna. De cele mai multe ori, acestea sunt rezultatul utilizării unor produse cosmetice necorespunzătoare şi a temperaturilor scăzute. Luciurile de buze şi rujurile nu protejează buzele împotriva îngheţului şi a altor factori externi de deteriorare. Din acest motiv, ar trebui să alegeţi produse de îngrijire care conţin vitamine şi extracte de plante (e.g. primroză de primăvară). Cum să prevenim şi tratăm buzele crăpate?

Buze crăpate – cauze

Buzele crăpate pot avea multe cauze. Câteva dintre acestea sunt:

  • statul îndelungat în camere uscate sau în condiţii de temperaturi scăzute;
  • consumul de alimente sărate şi condimentate;
  • umezirea buzelor în timp ce sunteţi afară din casă;
  • dezechilibrul hormonal;
  • deficienţa de vitamina B;
  • hipersensibilitatea la ingredientele rujului sau a altor cosmetice de buze;
  • utilizarea rujurilor cu conţinut de alcool.

Buzele uscate – remedii

Există multe metode de tratare a buzelor uscate. În farmacii, există scrub-uri deja preparate pentru buze. În orice caz, puteţi prepara astfel de produse cosmetice acasă – tot ce aveţi nevoie este zahăr brun şi ulei de măsline. Pentru asta, puteţi, de asemenea, utiliza o periuţă de dinţi moale pentru a elimina celulele moarte şi pielea uscată. În acest mod, vă veţi pregăti buzele pentru hidratare. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, se recomandă utilizarea unui scrub de buze de două ori pe săptămână.

Odată ce buzele dumneavoastră sunt curate, este timpul să le hidrataţi şi regeneraţi. Aplicaţi miere pe buze şi asiguraţi-vă că stă la nivelul buzelor cât mai mult timp posibil. O dată pe săptămână, este recomandat să aplicaţi un strat gros de balsam, cremă universală, unguent pe bază de vitamina A sau vaselină. Înainte de a ieşi din casă, aplicaţi un balsam de buze cu filtru UV.

Folosiţi un ruj de calitate de-a lungul întregii zile. Alegeţi produse pentru buze foarte uscate, pe bază de vaselină. Dacă buzele dumneavoastră sunt extrem de uscate şi colţurile sunt crăpate, aplicaţi o cremă hipoalergenică şi un antiseptic cu acţiune moderată, de exemplu, ulei de ceai verde. Repetaţi procedura de câteva ori pe zi.

Pentru a îmbunătăţi condiţia buzelor cât mai repede posibil, strângeţi o felie de portocală între buze. Astfel, buzele îşi vor răcăpăta aspectul sănătos după doar câteva minute. Deşi este o metodă eficientă, nu este de durată. Este o metodă bună atunci când avem nevoie de efecte pe termen scurt.

Puteţi avea buze uscate din cauza unei deshidratări generale a organismului. Pentru a elimina această cauză, consumaţi cel puţin 1.5 litri de apă pe zi.

Buze crăpate – remedii

În primul rând, buzele crăpate au nevoie de lubrifiere adecvată. În trecut, grăsimea de gâscă sau raţă era utilizată, însă, în prezent, uleiul de cocos, uleiul de măsline sau untul de shea sunt cele mai bune opţiuni. Toate aceste produse sunt disponibile în majoritatea drogheriilor. Buzele ar trebui lubrifiate cât mai des posibil.

Ca dee obicei în cazulul produsele cosmetice, merită să citim cu atenţie compoziţia. Dacă acestea conţin alcool, nu le utilizaţi la nivelul buzelor crăpate, deoarece pot deteriora condiţia buzelor. În ceea ce priveşte îngrijirea buzelor, este recomandată doar utilizarea produselor comestibile precum mierea, care este o sursă naturală de numeroase substanţe nutritive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *